Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pojizerská výstava Mladá Boleslav

X.Pojizerská výstava Mladá Boleslav

Tak se naše holky Adelaida z Bechlína (leonberger) a Issis Šumbarský pramen  (vlčí špic) zúčastnili první výstavy v letošním roce.

 

 

p1010043.jpg

 

    Protože jsme přes zimu delší dobu netrénovali, začali jsme menší výstavou a jeli na Pojizerskou krajskou výstavu do Mladé Boleslavi. Panička bohužel byla po operaci chodidla a má na delší dobu berle, tak vyslala s páníčkem svojí sestřenici Kamilku, která chová u nás dost vzácné plemeno pumíků a má zkušenosti s agility i výstavami. Sluníčko nám přálo celý den a byl krásný jarní den. Cesta rychle uběhla.  Leonbergři se měli vystavovat daleko déle, tak začala Kamča trénovat běhání a výstavní postoj se Siskou, protože měla jít na řadu už desátá. Před leonbergery  byla klubovka německých dog a dalších asi šedesát psů. Jenže pan rozhodčí Václavík, který měl posuzoval mimo jiné i leonbergery, celé pořadí překopal a začal brát podlo toho, kolik bylo v které kategorii přihlášených psů, takže přišli na řadu jako první ti, kde bylo jen málo jedinců. A co teď?? Nebyl kdo by vystavil  slečnu vlčího špice Sisinku. Páníček to neumí.Kamča tedy poprosila pana rozhodčího Hořáka, který měl posuzoval Sisku, jestli ji vezme později, a protože byla přihlášená jako jediná, tak ji vyhověl a mohla vystavit až si odbude leonbergřici Adélku.

 Obě holky se předvedly pěkně a dostaly V1. Obrazek                                              

Jediné, co leonbergřici Adélce pan rozhodčí vytknul, je měkkčí hřbet, tak jí nedal žádný titul, ale jinak se mu velice líbila její pěkná široká hlava, tmavé oko i maska, mohutný hrudník i postoj. 

Zato vlčí špic Sisinka přímo excelovala. Neměla sice žádnou konkurenci, protože z vlčích špiců byla jediná, ale panu rozhodčímu se moc a moc líbila. Její krásně hustá srst s pěkným vlkošedým probarvením, tmavé mandlové  oko, malá špičatá ouška, dobře nasazený a nesený ocas a perfektní předvedení. Odnesla si ve své kategorii titul vítěz třídy mladých a dostala i titul vítěz Mladé Boleslavi. Je to poděkování i chovatelce  vlčích špiců Radce Miturové, od které Sisinku máme a která již delší dobu má vyrovnaný chov a odchovává  jedince s krásným exteriérem.

  Také musím za vše poděkovat i Kamče. Vedla si dobře a holky jí poslouchaly, i když na ní nejsou zvyklé. Jediné, co musíme ještě natrénovat, je postoj Sisinky, protože když není v pohybu, tak je trochu  nejistá a začně svěšovat ocas. . 

Byl to veliký úspěch našich holek a hlavně Sisinky, která ten den oslavila své úplně první narozeniny.   

11.4.2009 S.S.     

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Posudky z výstav a diplomy