Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHL Ostružno 9.9.2012

Nedalo mi to, abych nenapsala článek o podzimní klubové výstavě leonbergerů. Jednak proto, že výstava byla poprvé na novém místě  v areálu Sklář v Ostružnu u Jičína a také proto, že tento den byl pro naši chovatelskou stanici neočekávaně úspěšný.

Klubová výstava leonbergerů se konala 9.9.2012, bez zadávání titulu Klubový vítěz. Bylo to vyvrcholení třídenního setkání majitelů a jejich chlupatých miláčků, které začíná svodem a bonitací a pokračuje večerní zábavou. Bohužel setkání na celý víkend se nemůžeme účastnit, protože naše "malé hospodářství " nemá kdo hlídat, ale klubovou výstavu jsme si nemohli nechat ujít. Jednak se kromě naší Adélky měli vystavovat její tři mláďata z   vrhu B  fenky Blueberry a Bella Cara a pejsek Barnabáš a také zde bývá hezká atmosféra . Klubovky prostě milujeme ♥♥♥ 

p9090042.jpg

 

Na výstavu jsme ale málem nedorazili, protože nás po pár kilometrech zradilo auto a přestala se dobíjet baterie. Tak jsme to otočili zpět, chvíli přemýšleli, zda nezůstat raději doma, ale nakonec jsme se vydali se zpožděním naším skoro veteránem Formanem. Autíčko nás nezklamalo a cesta ubíhala dobře. Je to od nás necelých 100km, takže jsme začátek výstavy v pohodě stihli. Musím říci, že když jsme dorazili na místo, uchvátilo mne okolí a prostředí areálu. Navíc nám přálo počasí, na obloze ani mráček, co více so mohl člověk přát. 

Celkem bylo přihlášeno 61 leonbergerů. Pozuzoval rozhodčí pan ing. Leoš Jančík. Bylo slunečné počasí, až moc horko a musím říci, že nás nechal běhat opravdu řádně a dbal hlavně na pohyb a předvedení.  

Jako první se předvedl  Barnabáš.  Vedl si se svým páníčkem velmi dobře a ač byl na své úplně první výstavě, získal v konkurenci 8 jedinců známku výborná a obsadil vynikající druhé místo.   

klubova-vyst.-kchl-ostruzno-9.9.2012.jpg

Barnabáš President z Merboltic - tř.mladých psi - V2

 

O další ohromnou radost se postaraly  ve  třídě mladých holky Belinka s Berry. V této třídě bylo přihlášeno 8 fenek, ale naše holky  bojovaly jak nejlépe uměly a nakonec byly úspěšné , postoupily do užšího finále nakonec i ony stály na stupních vítězů . Obě dostaly známku výborná ,nádherné posudky a  Berry obsadila první příčku a Bella druhou. 

 p9090195.jpg

 Blueberry President z Merboltic - tř. mladých feny - V1,CAJC

Bella Cara President z Merboltic - tř. mladých feny - V2

bela-a-berry-ostruzno.jpg

          zleva Bueberry a Bella Cara                                           foto CHS od Bucharky 

 Blueberry je s paničkou pěkně sehraná dvojka. Dívat se na ně, jak krásně plují kruhem a umí se ukázkově postavit, je radost pohledět. Dostaly obě i velikou pochvalu od pana rozhodčího a za svůj ukázkový běh si právem vybojovaly první místo. Berry tímto získala již svůj třetí CAJC a splnila podmínky  pro udělení titulu Český Junior šampion

p9090035.jpg  

Musím ale velmi pochválit i paničku s Belinkou. Je vidět, že se holce věnuje s velikou láskou. Obě byly dnes také nadmíru spokojené.

 p9090039.jpg 

p9090225.jpg

 

 

 

 

 Pro mne největší překvapení bylo  umístění naší Adélky. Nevěřila jsem,  že v konkurenci 11 fen v třídě otevřené  si tak dobře povedeme.  Přeci jenom  je Adélce již 5.5 let a je po dvou vrzích  štěňat, ale holka  zabojovala a  vyběhala si  za dopingu sýra v mé  kapse třetí místo se známkou  výborná.

  

Adelaida z Bechlína - třída otevřená V3 

 

 

V závěrečných soutěžích Arnošt Krupica s Belinkou získal v mladém vystavovateli v kategorii 6-9 let  1. místo . Panička má Bellu tak vycepovanou, že mu stála úplně ukázkově, i když pustil vodítko a šel jí rovnat zadní nohy.

A naše  Karolínka Stanková s Adelaidou vysoutěžila v mladém vystavovateli ve věkové kategorii 13-16 let  také 1. místo. 

p9090173.jpg

  

p9130004.jpg 

 p9090242.jpg

zleva Adelaida z Bechlína /matka / -  tř. otevřená  V3, Blueberry -  tř. mladých V1, CAJC,  Arnošt Krupica Junior handling   1. místo ,  Bella Cara - tř. mladých V2  a  Ben Bastien Severní Souhvězdí  /otec/

 

Vítězem výstavy, BOB se stal mohutný pes  Ajax od Frýdlantského hradu /vlevo/

p9090234.jpg

 

Co říci na závěr....

Samozřejmě chci majitelům a vystavovatelům  velmi pogratulovat a děkuji za tak vynikající prezentaci. Atmosféra na výstavě byla úžasná. Všichni tleskali a povzbuzovali soutěžící v kruhu. I pan rozhodčí Jančík byl spokojený a na závěr nás pochválil, že již dlouho nezažil tak férové jednání a podporu i těch poražených, kteří nestáli na stupních vítězů.

Prostě zase jeden prima den ♥♥♥

 

Více fotek na Rajčeti ZDE

Další fotografie můžete shlédnout v fotoalbu CHS od Bucharky