Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHL a bonitace 7.-8.9.2013 Plasy

p9070014.jpg

Blueberry President z Merboltic - mezitřída- V4
Bella Cara President z Merboltic - mezitřída- VD
Brixi President z Merboltic - mezitřída- VD

rozhodčí: Ladislav Kukla

 KLUBOVÁ VÝSTAVA A BONITACE 

Ve dnech 7.- 8.9.2013 proběhla klubová akce s leonky v rekreačním středisku Máj Plasy u Plzně

Na klubová setkání se vždy velmi těším a tentokrát jsem se těšila o to více, protože se měly zúčastnit výstavy všechny tři  fenky z našeho Vrhu B  Blueberry, Bella Cara a Brixi a druhý den první dvě i bonitace. Měla jsem přihlášenou i Adélku, ale začala nečekaně hárat (jako vždy, když máme jet na výstavu), a tak zůstala doma. Vzali jsme s sebou ale vlčí špicku Sisinku, protože jsme druhý den měli přejíždět z Plasů na Moravskoslezskou národní výstavu do Brna.

Cesta na klubovku se nám trošku zkomplikovala uzavírkou sjezdu z dálnice v Praze směrem na Plzeň a navigace nás vracela stále zpět, takže jsme nakonec jeli po staré výpadovce a dorazili se zpožděním. Bylo nádherné počasí, obloha úplně bez mráčků a teplota 26°C. Na měsíc září neobvyklé horko, prostě supr babí léto. Bylo přihlášeno 61 leonbergerů, takže posuzoval všechny kategorie jen jeden rozhodčí pan Ladislav Kukla. Každý má své představy a svém favoritovi, ale myslím, že na první příčky vybral vždy pěkné a typické jedince. 

p9070014.jpg

Naše fenky Brixi, Bella Cara a Blueberry nastoupily všechny ve třídě otevřené. Berry sice v té době již měla přiznaný titul Český šampion ČR, ale do uzávěrky se nestačily již přehlásit. Tato třída byla jedna z nejpočetnějších, přihlášeno bylo 13 fen, předvedeno bylo 12 (bez naší Adedaidy). Všechny naše holky páníci ukázkově předvedly. Brixi bohužel dostala VD, protože neměla výstavní kondici a byla silně vylínalá, ale i tak dostala krásný posudek. VD bylo zadáno i Belince. Byla opravdu hezky vystavena, ale pokecala si v kruhu se soupeřkou, a i když se pan rozhodčí dlouho rozhodoval, zda jí poslat do finále, nakonec šla mezi čtyři nejlepší feny jen Blueberry . Ve finále získala V4 a opět sklidila pochvalu za perfektní předvedení.

p9070026.jpg

p9070043.jpg

                                                                                                                                                                   Bella Cara

img_9525.jpg

Brixi - foto p. Kuchařová z CHS Brikam

                                           

p9070048.jpgp9070032.jpg

                                        Blueberry 

 

     Tentokrát se na výstavě nezadával titul Klubový vítěz, takže celkového vítěze plemene - BOB, bylo velmi těžké zadat. Nakonec výstavu vyhrál pan Juříček se psem Athos z Podolkovic a všem se nám vyhrnuly slzy do očí. Tento pes byl totiž ještě v loni ve velmi zuboženém stavu a byl odebrán z týraného prostředí. Noví majitelé psa dali tak úžasně dohromady, že zaslouženě vyhrál a sklidil obrovské ovace. Je to nádherný pes a nikdo o jeho vítězství nepochyboval. Vítězi gratulujeme a máme radost, že pes už prožije zbytek života v milující rodině.

p9070115.jpg

Odpoledne se začala konat bonitace, na kterou nastoupila Bella Cara a Blueberry. Nedříve se vážilo a měřilo a poté byl povahový test. Obě fenky prošly bez problémů. Opět byla nejvíce chválena majitelka Berry, jak má fenu výborně zvládnutou.  Na hodnocení exteriéru druhý den už jsme nemohli, protože jsme ve 4 hodiny ráno vyráželi směr Brno. Holky ale prošly opět excelentně s perfektním bonitačním kódem a jsou obě CHOVNÉ. Jsem na ně pyšná a oběma majitelům gratuluji k uhovnění.

p9070117.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  

p9070125.jpg

p9070130.jpg

Více fotografií  z Klubové výstavy si můžete prohlédnout na RAJČETI ZDE