Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUO CACIB Brno 23.2.2014

duo-cacib-brno-23.2.2014.jpg

rozhodčí: Slukin Sergii
Adelaida z Bechlína - tř.otevřená - V1
 

 DUO-CACIB Brno 23.2.2014 (neděle)

   duo-cacib-brno-23.2.2014.jpg

    Na jaro jsem plánovala s Adélkou štěňátka, ale protože se krytí nepodařilo, rozhodla jsem se , že zkusíme jet po delší době zase na nějakou mezinárodní výstavu. Adélka za měsíc oslaví 7 let a je stále ve výborné kondici, a i když příští rok již půjdeme do veteránů, tak mne zajímalo, jak obstojí v konkurenci daleko mladších fen. Přihlásili jsem se tedy do třídy otevřené na DUO-CACIB Brno, ale jen na neděli, protože jsem tam chtěla cestovat jen na otočku.

    Jelikož se nechystám zatím nikam na delší cesty, nekoupila jsem si dálniční známku a dozhodla jsem se jet po okolních silnicích. Musela jsem vyrazit již ve 3 hodiny ráno, abych téměř 300km zvládla do začátku výstavy. Jela se mnou i mladší dcera Anička, tak to byla taková dámská jízda. Cesta ubíhala velmi dobře a byla jsem překvapená, jak dobře se jelo. Žádný tankodrom, cesty téměř prázdné, klid a pohoda. Stavěla jsem jen 2x abych napojila a vyvenčila Adélku. Za 4.5 hodinky jsem byly na místě. Ráno bylo krásně prosluněné, čekal nás pěkný den. Zaparkovala jsem za 180 Kč !!! a šla hledat halu a číslo kruhu.  

p2230422.jpg

 

    Našla jsem místo a šla se rozhlédnout po hale, vyzvednout si číslo a najít kruh vlčích špiců. Těšila jsem se, že uvidím  v kruhu  "Nelinku" (Cornelie z Břekové Aleje) s paničkou. Jenže  my měli halu F  a oni P, takže než jsme přišli na řadu, musela jsem přebíhat. Nakonec jako vždy, byly posouzeny stejně jako my, takže mne mrzelo, že jsem její vystavení propásla. Ale divila bych se, kdyby tomu bylo jinak. Zákon schválnosti funguje vždy. Obě si vedly bezvadně. 

 p2230457.jpg

Cornelie z Břekové Aleje - třída mladých: V1 CAJC, BOJ

 

  Čekala jsem tedy, než na nás v leonech přijde řada a nestačila jsem se divit, jakým způsobem posuzování jednotlivých tříd postupovalo. Za prvé  se nedalo přehlédnout trochu zmatkovité jednání vedoucího kruhu, který občas vyvolával čísla, někdy zase ne. A za druhé ve třídě psů u šampionů se po vyhodnocení toho nejlepšího vytáhla pořadová čísla 1-4, před které se psi postavili, u jiných tříd jste zase ani nevěděli, kdo vyhrál.  Navíc vítězný pes byl nejdříve dán na první místo a poté vedoucím kruhu poslán nakonec. Bylo to komické.

 dscn2952-1.jpg

  Antonius Amicus Optimus              Bady od Bezdynky          Aron From Leo´s Home        Bard od Bezdynky

   

    V naší třídě otevřené feny, bylo  přihlášeno celkem 5 fen. Nečekala jsem, že bychom v takové konkurenci vyhráli a také už má Adélka nějaký věk. Chtěla jsem jen vědět, jaký názor bude mít na Adélku ukrajinský rozhodčí. Ale to co jsme zažili, byla síla. Pan rozhodčí postupně všechny feny prohlédnul, nechal nás oběhnout kolečko a napsal posudky. Potom nás postavil do řady, jak všichni přišli podle katalogových čísel. My byli první. Na to se chvíli u stolku zapisovatelů o něčem dohadoval a nakonec ke mně přišla zapisovatelka a ptala se, kdo má číslo 5905. Tak jsem zvedla ruku a ona mi vrazila do ruky desky aniž by mi cokoliv řekla. Tak jsem sbalila posudek a vyšla ven z kruhu a byla  přesvědčená, že máme VD a ostatní feny čekají, kdo z nich zvítězí. Po otevření desek jsem zůstala stát jak opařená. Dostali jsme V1, ale bez titulu (CAC zadán nebyl). Na jednu stranu jsem byla hrozně ráda, že nás ocenil pan rozhodčí na výbornou, i když po přečtení posudku, bych spíš očekávala známku dobrou. Nedostatků bylo vypsáno více než kladů. Dle reakcí ostatních vystavovatelů, jsme si po vyslovení výroků pana rozhodčího mysleli, že doma snad ani leonebregra nemáme. Prostě nejsem sama, komu se posuzování pana rozhodčího nelíbilo. 

dscn2967-1.jpg

                                  Adelaida z Bechlína        Havanna vom Dreiburgenland    Inka von der Aigner-Obermühle

Jura Löwe von Thüringen   Thevetia Rosaceae

    A to nebylo zdaleka vše !!! K ménu údivu jsem zjistila, že ostatní feny dostaly už jen známku VD bez pořadí. Trochu jsem nechápala, proč pan rozhodčí třídu fen tak odstřelil. To, že nám nedal titul, jen V1, mi fakt vůbec nevadí. Výborná mne velmi potěšila, ale už méně to, jakým způsobem nás vypoklonkovali z kruhu bez gratulace. Nikdo ani nevěděl, že jsme byli první. Neměla jsem ani vypsaný a podepsaný diplom.

p2230434.jpg

 Adeliada z Bechlína - třída otevřená V1 (rozhodčí Slukin Sergii)

 

    BOB vyhrál velmi pěkný pes Antonius Amicus Optimus, perfektně vystavený profesionální handlerkou . Co se mi však nelíbilo, že byl nestandardně kadeřnicky upravený. Leoni se prostě u nás neupravují. 

dscn2939.jpg 

  Antonius Amicus Optimus - V1, CAC, CACIB, BOB, 2 BIG

 

    Celé to posuzování bylo jak z rychlíku. Nemám z výstavy dobrý pocit. Za peníze, které za mezinárodní výstavu vynaložíte, bychom si určitě zasloužili i daleko lepší služby. Vše se stále více a více zdražuje, ceny se zmenšují. Za CAC a CAJC byla medaile a za CACIB malý celoplastový pohárek. Prostě začíná z výstav být jen byznys s velmi nízkou úrovní. Je mi to líto.

 

 A jedeme domů.....     p2230473.jpg

 

 Děkuji za fotky z haly panu Švejdovi

 

Více fotografií z výstavy  ZDE 

 

Náhledy fotografií ze složky DUO-CACIB Brno 23.2.2014