Jdi na obsah Jdi na menu
 


Deníček leoňátek Vrh C

♥♥♥   ODCHOD DO NOVÝCH DOMOVŮ  ♥♥♥

 

 

Jak poslední nás dne 8.1.2018 opustili  úžasní  kluci

COCHISE CHOOVIO  "Elí"     a     CORNELIUS CHAKIR    "Čakir "

Vydali se na dalekou cestu do Anglie a na Bermudy. 

Na oba čeká doma již starší leonek, takže odloučení nebude pro ně tak náročné.

Mějte se báječně kluci, byli jste skvělí  heart

p1080676.jpg

 

 

 

Druhá holčička z vrhu   CITA BERENICA  odjela do nového domova dne 18.11.2017. 

Byla opravdu zlatíčko. Po počátečních peripetiích, kdy jsem jí musela zrušit rezervaci se dostala nakonec do opravdu úžasné rodinky, kde jí budou milovat. Pokud vše dobře dopadne, tak Citušku i uchovní a bude tak další pokračovatelkou našich odchovů. Ale jak to vše bude, ukáže čas. Příroda je někdy nevyzpytatelná.

Měj se krásně, Citulinko.

 

 

 

Na odchod do nového domova se vydal dne 12.11. 2017 klučík   CODDY FABIO

Byl to skvělý a moc hezký pejsek. Mazlík, který zbytečně nevyvolával žádné sourozenecké bitky.

Šel do rodiny, kde sice nemají zkušenosti s chovem  leonků, ale věřím, že se bude mít báječně.

Tak hodně štěstí, Coudíčku.

 

 

 

Dne 9.11. 2017 odjela naše princezna CAROLINA CAROL 

Milá, hodná  a zvídavá holčička. 

Doma jí čeká psí kámoška Sára, tak odloučení od sourozenců, tetiček  a špiclíčků nebude tak náročné

Měj se dobře v nové rodince  "Annie"

pb090005.jpg

 

 

 

Jako první, dne  8.11. 2017 odjel do svého nového domova  CYR ATREY

Náš věčně nenapapaný pejsek s váhou 11 kg !! 

Miloval plyšové hračky a strašně rád se stále kojil u maminky, i když sourozenci už spali :-) 

Bude bydlet nedaleko, tak se určitě nevidíme naposledy

pb080001-001.jpg

 

 

 

5. 11. 2017  ♥♥♥   7. týden  ♥♥

Štěňátka rostou a sílí a stále více času stráví hrami. Pokud to počasí dovolí, obývají celý den venku na zahradě a domů chodí jen na noc . Obvykle se budí o půlnoci na venčení a potom ráno mezi 4-5 hodinou.  Loužiček je doma čím dál méně, jsou šikovní. Barunka stále kojí  nejen leonky, ale i špiclíčky.  Je to naše šikovná a hodná mamina.

Proběhla kontrola vrhu. Všechna štěňátka mají nadstandardní váhy od 8.3 - 10.8 kg , nůžkový skus a tmavé oči a výbornou srst a jsou tak připravena na odchod do nových domovů.  Moc se líbila.  Tento týden tak byla naposledy pohromadě a od 6.11. se již začnou rozbíhat do nových domovů. 

 

pb030134.jpg

pb030141.jpg

 

pb030113.jpg

 

 

29. 10. 2017  ♥♥♥   6. týden  ♥♥

Tento týden byl pro nás všechny velmi náročný. Počasí nám vůbec nepřálo a stále jen prší a prší . V den, kdy bylo štěňátkům 6.týdnů, se dokonce přehnala přes naše území vichřice a popadané stromy zpřetrhaly na mnoha místech republiky elektrické vedení a my byli dokonce 2 dny bez proudu.  Dovedete si představit, jak těžké bylo pro nás udržet mimina v čistotě, nosit vodu v kýblích ze studánky, ohřívat jí na kamnech a všude po svíčkách a s baterkou. Věci z lednice jsme měli ve sklepě a trnuli, zda vydrží naše plné dva mrazáky s masem. Nešel ani internet a nebyl ani signál na mobilu, takže jsme byli odříznutí od dění ve světě. Ale zvládli jsme to. Navíc jsme museli být se štěňátky jen doma a nějak je zabavit. Milují ale plyšové hračky a uzlíky a  byla  velmi statečná , když jsme za větru a deště  i v noci chodili každé dvě hodiny venčit. Takže doma bylo jen pár loužiček. 

Štěňátka už jsou pěkní cvalíci. Hlavně pejskové nyní hodně předběhli fenečky. Váhy se pohybují od 6-8 kilo. Potřetí jsme odčervili, tentokrát tabletami Denihel Plus  a  dne 30.10. 2017  proběhlo  očkování a čipování a byly jim vydány EU pasy.  Při píchání injekcí ani nehlesli, byli hrozně hodní.  Paní doktorka je prohlédla. Všichni mají nůžkový skus a pejskům již pomalu sestupují varlátka. Nemají je ještě v šourku, ale jsou hmatná. Bohužel se u některých štěňat vyskytla pupeční kýla. U leonů se to bohužel občas stává. Po jednoduchém chirurgickém zákroku budou zcela v pořádku. Na chovnost to nebude mít žádný vliv.   

Strašně to s nimi uteklo a za týden se pomalu začnou rozjíždět do svých domovů.

 

pb020015.jpgpb020016.jpg

 

 

pb030070.jpg

 

pb020059.jpgpb020048.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

22.10. 2017  ♥♥♥   5. týden  ♥♥

Začali nás navštěvovat budoucí páníčci  podívat se na své vytoužené štěňátko. Počasí nám naštěstí tentokrát docela přálo a  štěňátka se tak mohla pěkně předvést.  Pokud je hezky, bývají celý den venku i se špiclíčky, přetahují se o hračky a řádí.  Pěkně  baští a výborně nám přibývají na váze, váhy se pohybují v rozmezí od 5 do 6 kilo. Namáčím jim granulky a přimíchávám do nich mleté maso (kuřecí, kachní, krůtí nebo hovězí) . Celá miska v nich zmizí v mžiku wink  Barunka  stále kojí několikrát za den, ale už jen ve stoje. Potom si s nimi hraje nebo u nich usne.  Je to velmi hodná a starostlivá maminka. 

 

pa260034.jpg

pa260036.jpg

pa260041.jpg

 

 

 

15.10. 2017  ♥♥♥   4. týden  ♥♥

Nastalo další odčervení a dávku jsme museli již zdvojnásobit, protože naše leoňata se už přehoupla přes 4 kila.  Tentokrát jsme odčervili pastou Bahminth. Venku jsme oplotili část zahrady a bereme ven leonky i se špiclíčky již stále pohromadě. Štěňátka se společně nabaští i vyhrají.  Už  přiběhnou na zavolání, snažím se na ně volat jejich jmény. Začínají se zajímat i o hračky a dění kolem sebe, dovádějí a vystrčili drápky i zoubky :-) Převážnou část dne ale zatím ještě prospinkají. Přeci jenom jsou ještě "malincí" a brzy se unaví.  Bára stále několikrát za den kojí, ale tuhá strava u leoňat začíná převažovat.

pa170004.jpg

pa170015.jpg

pa130266.jpg

 

 

 

8.10. 2017  ♥♥♥   3. týden  ♥♥

V tomto týdnu nastalo mnoho změn. Leoňata se již projevují štěkáním, knikáním, mručením a vrčením . Mají už zoubky, tak začala několikrát denně pěkně baštit namočené granulky v mléce, masíčko a rýži. Milují i piškotky s pribináčky. Maminka Bára ale stále pravidelně kojí.  Nožičky už více poslouchají, tak konečně chodíme i ven. Po měsíci deště vysvitlo sluníčko a počasí nám začalo přát.  Spojili jsme oba vrhy špiclíčky i leonky a k mému údivu si dobře rozumí i obě maminy.

 

pa110090.jpg

pa110095.jpg

pa110098.jpg

 

 

1.10. 2017  ♥♥♥   2. týden  ♥♥

Leoňátka už čtyřikrát znásobila svoji porodní váhu. Pěkně přibývají, fialový pejsek jako první  pokořil 2 kila. Všechna už vidí, sedí a začínají se stavět na nožky.  Zatím nechtějí žádný příkrm, protože je Barunka pilně kojí . Pribináčkem ale nepohrdnou. Celou noc spinkají. Obvykle se nakojí o půlnoci a spinkají až do pěti rána. Přes den se ale intervaly pohybují stále mezi 2-3 hodinami. Po kojení si chvilku švitoří a poté spinkají. Jsou zatím moc hodní. Poprvé jsem odčervila pastou Caniverm a ostříhala drápky na předních tlapičkách, aby mamku neporanili.

Příští týden už začneme chodit ven.

 

pa040005.jpg

pa040010.jpg

pa040016.jpg

 

28.9.2017  

Naše mimina mají deset dnů a mají se čile k světu.  Pomalu nám začínají otevírat očka.

Jako první na nás mrkla jedním očkem červená fenka, takže brzy tady bude veselo laugh   Maminka má mléka opravdu hodně, štěňátka mají bříška jak balónky a rostou před očima,  váží mezi 1300-1600g.  Barunka už netráví všechen čas se štěňátky, ale po kojení odchází ven se proběhnout. Štěňátka mezi tím krásně spinkají. Pauzy mezi kojení se prodloužily na 2-3 hodiny. Máme ze všech velkou radost 

 

p9250161.jpg

 

 

24.9.2017  ♥♥♥  Máme 1. týden  ♥♥

Leoňátka krásně prospívají, mají již přes 1 kilo a všechna zdvojnásobila svojí porodní váhu.  Barunka je výtečná máma, stále mimina kojí a čistí potom většinu času tráví u štěňátek a obvykle s nimi usne v porodním boxu. Bohužel Berča stále po porodu nežere, což se stává, takže 5x denně má misku štěněcího  mléka a piškoty. Granulky vůbec nechce, nechutná jí ani vařené maso, tak dostává  syrové. Toho naštěstí sežere dostatek.  Snad se to časem zlepší. 

 

p9240108.jpg

 

 

20.9.2017 Štěňátkům jsou tři dny a krásně přibývají. Stále jen spinkají a papkají.

Dvě štěňátka měla na jedné zadní nožce paspárek, tak jsme ho nechali odstranit. Barunka se od štěňátek nehne a stále jen kojí a miminka opečovává. Musíme jí vyloženě nutit, aby se šla ven chvilku vyvenčit a odpočinula si. Zatím leoňata nemají termoregulaci, tak je dáváme na elektrickou vyhřívanou dečku. Jsou hrozně hodná, mléka od maminky mají dostatek. Bohužel je Berča po porodu "nežravec", prostě granule a vařené maso do ní vůbec nedostaneme. Tak se snažíme jí zasytit alespoň štěněcím mlékem, do kterého přidávám vejce, vitamíny a vápník. Naštěstí nepohrdne ani syrovými játry, piškoty a masovým vývarem.  

 

p9200003.jpg

 

 

17.9.2017  V nočních hodinách, ze dne 16.9.2017 na 17.9.2017, se Barunce narodilo 7 leonků . Bohužel poslední pejsek cestu na svět nepřežil. Takže máme 2 krásné holky a 4 klučíky. Porod proběhl velmi rychle a bez potíží během 5.5 hodiny. Barunka všechna štěňátka hned očistila a překousala pupečníky. Jako prvorodička si počínala bravurně. Váhy se pohybovaly v rozmezí od 440 do 505 g. Čekali jsme trošku vyšší, ale Barunka porodila o dva dny dříve než jsme čekali... K porodu jí totiž vyprovokovala špiclinka  Debí, která porodila den před tím. Celý život jsou nerozlučné kamarádky a jakmile Debí rodila, Barunka se začala připravovat na porod také a celý den nám na zahradě kopala metro :-D  

A já se dvě noci nevyspala.  Štěňátka jsou ale naštěstí všechna zdravá a čilá a hned začala pít. 

Takže po dlouhých šesti letech máme u nás v chovatelské stanici opět malá leoňata a já jsem za to neskutečně šťastná  yes  

 

p9170071.jpg