Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bonitace

Dne 12.9.2009 jsme ve Svojanově u Mírova úspěšně absolvovali bonitaci s naší leonkou  Adelaida z Bechlína 

 

Bonitace

 

Naše leonbergřice Adelaida z Bechlína vstoupila mezi dospěláky a stala se chovná.

 

 Obrazek

Dne 11.9.2009 jsme se vydali celá rodinka i naše fenky (leonka a špic) na cestu 240 km dlouhou na klubový sraz do Svojanova u Mírova, kde nás čekala bonitace a Klubová výstava leonbergerů. Nemáme moc rádi dlouhé cesty autem, ale nebyly ani moc dlouhé kolony , bylo pod mrakem a počasí na jízdu ideální , takže jsme to "přežili". Trochu jsme se před jízdou dohadovali, kam že vlastně jedeme, neb je v okolí třikrát Svojanov a ani jeden u Mírova, jak je na klubové přihlášce napsáno, ale nakonec jsme se dopátrali, že ten u Borušova je správný.  Ubytovali jsme se v chatce č.42, vybalili věci a šli se projít po okolí. Okolí areálu je opravdu nádherné. Vysoké kopce a krásný pohled do krajiny. My máme kopce rádi. Vršky sice lemovali větrné elektrárny, pro nás trochu nezvyklá podívaná, ale zajímavá.    

 Obrazek

 ObrazekRáno po snídani jsme v 9 hodin prošli veterinární prohlídkou a hned nás změřili a zvážili. Výška 70 cm a váha 52 kg. Poté nám pan Krajíček ukázal, jak že bude vypadat povahový test a panička začala být nesvá, jak to vůbec zvládneme. Ona Adélka je pohodová, ale přiznám se, že jsme moc netrénovali. Trošku jsme nastudovali, co se tam má dělat, ale když  viděla, jak má zůstat pes odepnutý ve skupince lidí z vodítka, trochu  znejistila, jestli neuteču za páníkem a řekla mu, ať se jde raději někam projít, aby ho neviděla. Né že by se Adélka cizích lidí bála, ba naopak, je velice přívětivá a nic jí nevyvede z míry, ale ona je ta naše holka taková, že chce chodit všude s námi a  když se na chvíli jeden z nás vzdálí a  poté přijde i za pár minut, tak ho vítá metrovými skoky do výšky jako kdyby byl 14 dní pryč. Naštěstí vše dopadlo výborně, Adélka se chovala tak, jak se na leonka sluší, byla vyrovnavá a v pohodě, jen povel "sedni" udělala až po zatlačení za záď.  Nervózní byla jen panička. Po zdárně vykonaném povahovém testu jsme měli volno a sledovali jsme rebonitaci, svod miminek a mladých leonků.  

Obrazek

 Odpoledne začala bonitace. Nejdříve  nastoupili psi a poté feny. Měli jsme číslo 10, z fen druzí, ale nastoupili jsme první, protože před námi byla háravka a musela mimo kruh až poslední.

Adélka se velmi pěkně předvedla a dostala krásný bonitační kód  A2 Š1 , bez omezení plemeníka.  Byla jí vytknuta jen trochu přestavěná záď, jinak se velmi líbila . Jsme rádi, že jsme bonitací zdárně prošli, Adélce móóc gratulujeme a nyní budeme čekat na naše první štěňátka

 Bonitační karta feny KCHL

 

                                                                                                    15.9.2009 S.S.

  

 

Náhledy fotografií ze složky Bonitační karta KCHL