Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHL Mladá Boleslav 2012

vrh-a-i-vrh-b-president-z-merboltic.jpg

rozhodčí: pan Miroslav Václavík 
Adelaida z Bechlína -tř.otevřená - V

přihlášeno 127 leonbergerů
 

Dne 22.4.2012 jsme se po třech letech zase vydali na Klubovou výstavu leonbergerů do Mladé Boleslavi. Na výstavu jsem se hrozně moc těšila. Adélka byla již po štěňátkách zase ve vynikající kondici a poprvé jsme nejeli jenom za sebe, ale podpořit i naše odchovaná štěňátka.

 

Vrhu A  jsme se těšili na fenečky.  Přijely  obě Aninky  Anna Rosa  zvaná  "FEA"  i  Anna Violka   "Fijunka" a obě měly výstavní premiéru . Fija dorazila  i s bratrem naší Adélky - Albertem z Bechlína, který ji přijel podpořit. 

adelaida--albert-a-anna-rosa.jpg

 

Vrhu B  přijely také pouze fenečky -  Blueberry, Bella Cara a  Brixi . Z pejsků byl přihlášený i Bruno, ale bohužel majitelé se nemohli zúčastnit . Na chvíli se za námi přijel podívat i Barnabáš a přijel nás  navštívit i tatínek vrhu B - Ben Bastien Severní souhvězdí, s kterým jsme pořídili pár rodinných fotek. Bylo to velmi milé přivítání.

vrh-a-i-vrh-b-president-z-merboltic.jpg

Klubová výstava byla pro nás taková velká dámská jízda, která se opravdu velmi vydařila .  V jeden den jsem se tak  mohla setkat s úplně všemi fenkami leonbergera, které se v naší CHS zatím narodily.

 

rodinne-foto--2-.jpg

Celkem bylo přihlášeno 127 leonbergerů. Posuzovatelé výstavy byli dva.

Paní MVDr. Gabriela Ridarčíková (SK), která posuzovala skupinu psů a  feny posuzoval pan rozhodčí Miroslav Václavík (CZ) a musím říci, že byl opravdu pečlivý a přísný. Dbal hlavně na pohyb, kostru, kondici, osrstění , postavení končetin, úhlení, masku  a hlavně na zuby. Poměřoval i délku stopu v poměru k hlavě, výšku a délku těla. Mnoho feneček odcházelo se známkou VD a zadal i D . Horší hodnocení bylo hlavně pro vadu chrupu, vybočené lokty, také srst v línání, povyslé pysky, světlé sliznice, úzké čelisti, a hlavně výživovou nevýstavní kondici (slušně řečeno zkrmenost) .

Konkurence mezi fenami byla obrovská. Ve třídě mladých  bylo přihlášených 18 fen  a posuzováno 17 fen (jedna fena neučast). Pan Václavík  zadal v této třídě i 6x VD a 2xD. Naše 3 fenečky  Blueberry, Bella Cara i Brixi byť byly v této skupině nejmladší (9.5 měsíce), se velice líbily a byly všechny hodnocené známkou výborná. Berry v závěru dokonce vybojovala čtvrté pořadí a získala známku V4. Vůbec jsem takový úspěch nečekala. Všechny si zaslouží velikou gratulaci. Pochválit musím  hlavně majitelé, kteří se opravdu výchově věnují a chodí všichni s fenečkami i na cvičiště.  

blueberry-president-z-merboltic.jpg

 

Ve třídě otevřené, kde  nastupovala Adélka a její dcery z Vrhu A - Anna Rosa  "Fea"  a  Anna Violka "Fijunka",  bylo přihlášeno 26 fen. Obě mladé fenečky se krásně předvedly. Na to, že nemají ve výstavních kruhu žádné zkušenosti, je páníci měly výborně vycvičené. Fijunka je krásná mohutná fenečka, bohužel byla v línání, takže její kožíček nebyl zrovna ve vynikající výstavní kondici a pan rozhodčí jí vytknul,  že je na hranici výšky, takže dostala známku VD. Celkem bylo posouzeno 19 fenek, z toho 9xV, 9xVD , 1xD a 7x neúčast.

anna-violka-president-z-merboltic.jpg

 

Fea se ale líbila panu rozhodčímu natolik, že ji poslal do finále se slovy : "typická představitelka plemene"  a mezi čtyřmi nejlepšími fenkami v závěrečném konání vybojovala dokonce druhé místo !!!! 

 anna-rosa-president-z-merboltic.jpg

 

Nezklamala ani Adélka. Dostala krásný posudek a pan rozhodčí ji nevytýkal vlastně nic. Odpustil jí  k jejímu věku i trochu volnější hřbet a dostala známku výborná bez pořadí. 

adelaida.jpg

A protože se na výstavě setkaly oba dva naše vrhy od dvou otců, přihlásila jsem nás do soutěže o Nejlepší chovatelskou skupinu .V konkurenci tří CHS, jsme získali krásné druhé místo, a to jsme měli celou skupinu pouze z feneček, kterým bylo pouze necelých 10.měsíců a jedné dva roky.

chs-president-z-merboltic---2.-misto---ze-3-skupin-.jpg

Já hodnotím výstavu celkově velmi kladně.

Naše  odchovy A i B  slavili obrovský úspěch. Ve třídě mladých v konkurenci 17 fenek jsme získali čtvrté místo a ve třídě otevřené z ohodnocených 19 fenek vynikající druhé umístění. Atmosféra byla výborná, počasí také  vyšlo, i když sluníčko se schovávalo za mraky a chvílemi i trošku poprchávalo. Posuzovalo se pod zastřešením, nebylo teplo  a našim leonkům  chladnější počasí více vyhovovalo.

Adelaida z Bechlína - tř. otevřená feny - V

Anna Rosa President z Merboltic- tř. otevřená V2, res.CAC

Anna Violka President z Merboltic - tř. otevřená VD

Bella Cara President z Merboltic- tř. mladých V

Brixi President z Merboltic - tř. mladých V

Blueberry President z Merboltic - tř. mladých V4

O nejlepší chovatelskou skupinu- CHS President z Merboltic - 2.místo

Mladý vystavovatel 13-17 let Karolína Stanková - 2. místo

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Více fotografií i s jednotlivými vítězi všech tříd najdete ve fotogalerii na rajčeti  ZDE

 


Klubový vítěz 2012, BOB   Nando- Junior Leo von Jerichowerland

nando-junior-leo-von-jerichowerland--3-.jpg 

 

Klubový vítěz fena   Agnes Podmoklická Blata

agnes-podmoklicka-blata--2-.jpg

Kompletní výsledky  najdete na stránkách KCHL pod rubrikou výstavy " Klubová výstava duben 2012 Mladá Boleslav "

 

Chtěla bych touto cestou ještě jednou poděkovat všem majitelům za účast a perfektní předvedení feneček. Mám velikou radost a velmi gratuluji k úspěšnému prezentování CHS.

Děkuji také paní Kamile Kuchařová z CHS Brikam, která mi poskytla  fotografie.

 

24.4.2012                                                                                                   ing. Simona Stanková