Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUO CACIB Brno 2.-3.2.2013

sisinka--prosinec-2012.jpg

rozhodčí: pan Peter Machetanz
Issis Šumbarský pramen - tř.šampionů. V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB 
 

   DUO CACIB Brno 2.2.2013

p2040003.jpg 

Na začátek musím říci, že tak daleko na výstavy obvykle nejezdíme, ale tentokrát jsem udělala výjimku a rozhodla, že pokusím štěstí a pojedu vystavit Sisinku. Přes zimu krásně osrstila a byla ve  výborné kondici. Dlouho jsem váhala, zda jet či ne, a tak jsem se přihlásila až na poslední chvíli, když došlo ještě k prodloužení uzávěrky a po zjištění, že ve třídě šampionů feny, není zatím nikdo přihlášený. I když se jednalo o dvojvýstavu, přihlásili jsme se jen v sobotu, protože jsem  musela jet na otočku kvůli našemu domácímu zvířectvu.

sisinka--prosinec-2012.jpg

    Na výstavu jsem se těšila, protože se měla vystavovat leonbergřice z našeho odchovu B, Blueberry zvaná "Berry" a také Alfa Arta, dcera Sisinky. Alfičku jsem měla možnost sledovat jen z fotek, co páník pravidelně posílal, tak jsem byla i zvědavá, jak vypadá .

    Vydala jsem se tedy ráno okolo půl páté na 300km dlouhou cestu  v doprovodu svých dcer a Hexičky, se kterou jsou se Sisinkou obrovské kamarádky. Sama doma by trpěla, miluje jízdu autem a společnost.  Nerada jezdím po dálnici, zvlášť na Brno, protože je to spíš tankodrom a většina řidičů jezdí dost agresivně, ale cesta ubíhala skvěle. Silnice byla poloprázdná, takže se jelo dobře, ale celou dobu pršelo a byla i mlha, takže jsem jela opatrněji. I s odpočinkem a natankováním jsme přistáli u výstaviště v půl deváté. Protože jsem to zde neznala, navigace nás navedla k hlavní bráně a do haly P, kde jsme měli vystavovat, se se docela prošli. Cestou se k nám připojila panička s leonbergřicí Berry, ale Ti vystavovali v pavilonu F, tak jsme si navzájem popřáli úspěch a rozešli se každý ke svému kruhu. 

    Blízko našeho kruhu už stál páníček s Alfičkou a vesele se na nás usmíval. Musím říci, že Alfa je moc krásná a páník na ní pěl jen samé ódy. 

alfa-arta-2-roky.jpg

   Konkurence mezi vlčími špici byla tentokráte veliká. Byli zde jednak typičtí keeshondi i tmavší vlčí špicové. Bylo přihlášeno celkem 11 špiců/keshondů. . Posuzoval mně dosud neznámý rozhodčí  pan Machetanz Peter. Dle jeho rozhodování bylo vidět, že je více nakloněn na "německý" typ vlčího špice. Tomu nasvědčovalo posuzování psů, kdy třídu psů vyhrál  Sisinky "polosourozenec" Korzár Šumbarský pramen, "Gregor". Poté následovala třída fen. V otevřené nastoupila Alfička. Pěkně běhala, ale poté nastal problém, když nechtěla ukázat zoubky a vyloženě začala panikařit a nechtěla se uklidnit. Dostala bohužel VD2 a páník byl velmi smutný, protože se vždycky na ostatních výstavách předvedla moc hezky. Bylo mi ho také  líto. Ale prostě někdy holt není vše tak, jak by si člověk představoval. Poté šla naše Sisinka ve třídě šampionů a předvedla se velmi pěkně. V kruhu byla veselá a přátelská a od pana rozhodčího se nechala v pohodě celá prohlédnout. Dostala ve své třídě šampionů V1, CAC. V boji o vítězku z fen, jsme se také nejvíce líbili a obdrželi i CACIB. V závěru o BOB získal tento titul  Korzár Šumbarský pramen. Je to krásný vlčí pes, patří mu velká gratulace. Tímto splnil podmínky pro udělaní titulu Český šampion i Šampion ČMKU.

p2020228.jpg

Boj o CACIB psi

(zleva: Logan Šumbarský pramen, Korzár Šumbarský pramen a Nevastvar Vals Serebryanyh teney )

odkaz na VIDEO z výstavy vlčích špiců  ZDE


Radost nám udělala i Blueberry President z Merboltic.  S paničkou jsou již sehraná dvojka, Berry se krásně předvádí a perfektně běhá. Po oba dva dny získala v mezitřídě V2, res.CAC, po každé od jiného rozhodčího, a to  bylo přihlášeno v jejich třídě po oba dva dny 5 fen. Všem vítězům velmi gratulujeme.

blueberry-president-z-merboltic-duo-cacib-brno.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  

 

berry-duocacib-brno.jpg

 

 

  

 

 

 

 

 

  foto p. Marek

Další fotografie z výstavy leonbergerů pořízené CHS od Bucharky ZDE

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výsledky DUO CACIB Brno 2013

sobota 2.2.2013

vlčí špic/keeshond

Issis Šumbarský pramen-třída šampionů V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB

Alfa Arta President z Merboltic- třída otevřenáVD2

rozhodčí: Machetanz Peter (D) 

leonberger

Blueberry President z Merboltic - mezitřída: V2, res. CAC

rozhodčí: Henliä Maija (NOR)

 

neděle 3.2.2013

vlčí špic/keeshond

Alfa Arta President z Merboltic- třída otevřená: V2

rozhodčí: Kristýna Vaníčková (CZ)

leonberger

Blueberry President z Merboltic- mezitřída: V2, res. CAC 

 rozhodčí:Tapio Eerola (FIN)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Kompletní výsledky z výstavy naleznete ZDE

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z výstav